Баскетболистите на България загубиха последния си мач от група F на световните квалификации, след като отстъпиха със 75:81 гостуването си в Чехия. 

Въпреки това те продължават напред в следващата фаза, като третия тим от групата с актив от 2 победи и 4 поражения, след като Финландия победи Исландия с 91:77 и остави островитяните на последно място. 

Нашите започнаха добре и дръпнаха с 10:2 в началото, като пропуснаха дори да се откъснат още, след като чехите не стартираха както трябва. Постепенно домакините се окопитиха и заличиха изоставането си, като първата четвърт приключи само 20:19 за България. 

Във втората двубоят вървеше равностойно, преди в нейния край чехите да успеят да се откъснат с 41:35 на почивката. След това те  вдигнаха разликата до над 10 точки и изглеждаше, че контролират всичко. 

Домакините вкараха първите 7 точки в последния период и дръпнаха с 66:50. Българите обаче не се предадоха и след силна игра се приближиха до 70:73. Блейк Шилб вкара за Чехия, но Божидар Аврамов наниза тройка за 75:73. Хрубан отбеляза лесно при пробив, след това нашите пропуснаха, а Хрубан отбеляза отново, за да реши всичко. 

Като цяло хората на Любо Минчев имаха своите добри периоди, но показаха и доста сериозни спадове, което нямаше как да донесе триумфа. Всички титуляри на България завършиха с двуцифрени показатели, като Божидар Аврамов отбеляза 15, а Христо Захариев 14 точки. Александър Везенков реализира 11, но бе добре пазен, като стрелбата му от игра бе 3 от 8. За чехите Блейк Шилб вкара 20 точки при 7 от 9 от игра.